Brandveiligheid

Veiligheidsdiensten Blog

Of het nu om je werkplek gaat of je eigen huis, brandveiligheid is van groot belang voor elke locatie. Weet wat je moet dan wanneer er brand uitbreekt, maar nog belangrijker is het om te weten wat je moet doen om je huis zo optimaal te kunnen beveiligen tegen het uitbreken van brand. Want brand voorkomen is natuurlijk veel beter. Met een aantal eenvoudige tips en trucs en spullen in huis weet je zeker dat je goed beveiligd bent tegen het uitbreken van een brand.


Weet je weg naar buiten

Het is van groot belang om je weg naar buiten te weten. Mocht er ooit brand uitbreken dat je dan weet hoe je zo snel en zo veilig mogelijk naar buiten kan komen. Woon je bijvoorbeeld in een bovenwoning of in een flat zorg dan dat je weet waar de brandtappen zijn zodat je makkelijk naar buiten kan komen. Ook kun je op de tweede etage van je huis bijvoorbeeld touwladders gebruiken om naar beneden te kunnen komen als er op de eerste verdieping brand uitbreekt. Touwladders zijn makkelijk aan te schaffen en kun je makkelijk opbergen, altijd goed om in huis te hebben. 


Brandbeveiliging in huis

Dit zijn een aantal voorbeelden waardoor je jouw huis kunt voorzien van een optimale brandbeveiliging door een paar simpele technieken.

- Een brandblusser in huis Het is zeker geen overbodige luxe om een brandblusser in huis te hebben. Zorg dat deze in de buurt van risicoplekken staan als de keuken. Zorg dat ze in handbereik zijn zodat je het uitbreken van een grote brand kunt voorkomen.

- Een brandalarm Een brandalarm is tegenwoordig niet meer weg te denken in huizen. Een rookmelder kun je eenvoudig instaleren waardoor je altijd op de hoogte gehouden kunt worden van wanneer er teveel rook in huis is. Verstandig is het ook om deze in de keuken op te hangen. Een brandalarm is een van de beste manieren om de kans van een brand te verkleinen. De melder geeft aan wanneer er rook is en hierdoor kan het uitbreken van een brand voorkomen worden. Zorg dat je huis of werkplek voorzien is van een rookmelder voor de optimale brandveiligheid. Kijk voor brandbeveiligingssystemen op Novisec

Je kunt een brand maar beter voorkomen door goed op te letten met het koken en gevaarlijke brandgevoelige situaties vermijden. Brandbeveiliging kun je eenvoudig uitvoeren door bijvoorbeeld een rookmelder op te hangen en een brandblusser in huis te hebben. Zorg voor een brandveilig huis en weet wat je moet doen ik geval van brand, zorg eerst voor je eigen veiligheid en bel dan direct de brandweer.

Delen

28 juni 2017

De blog over Beveiligingssystemen

Hallo allemaal en welkom op deze blog over beveiligingssystemen. Ik vind het altijd erg belangrijk om me veilig en relaxed te voelen in mijn huis. Met alleen sloten op de deuren heb ik dit gevoel niet. Dit is dan ook de reden dat ik heb gekozen voor een extra maatregel: een beveiligingssysteem. Hierdoor voel ik me meer op mijn gemak en heb ik minder zorgen over een mogelijke inbraak of brand. De systemen zijn er tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Er is altijd wel een model te vinden wat precies aan je wensen voldoet. Op deze blog kun je meer lezen over de verschillende systemen. Veel leesplezier!